IIyama Multitouch scherm getest

IIyama heeft zijn eerste multi touch scherm uit: de ProLite T2250MTS. Als je prijzen van andere multitouch oplossingen bekijkt, is dit een koopje: voor 300 euro heb je een 22 inch scherm met een resolutie van 1900×1080 (High Definition).

Daar moest een filmpje van gemaakt. Geen uitpakfilmpje, maar wel een “doe eens wat”-filmpje. Eerste ondervinding: het is niet gemakkelijk om te multitouchen met één hand en daarnaast een fotocamera vast te houden in de andere hand. Vergeef mij het schudderige beeld.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=75MzvaaLC1o[/youtube]

Het is moeilijk om een onderscheid te maken tussen de kwaliteit van het scherm en de ontvankelijkheid van de geteste applicatie of het onderliggende besturingssysteem (Windows 7). Slechts weinig applicaties hebben een meerwaarde met multi-touch.  Google Chrome reageert alsof je met de muis klikt. In Internet Explorer daarentegen kan je met flicks navigeren in je browsergeschiedenis (back button vs. forward button). Het vergt wat oefening om de flicks uit te voeren (zie filmpje).

Mijn development-interesse gaat natuurlijk uit naar de multitouch ondersteuning in WPF 4.0 (Bèta 2) waarmee ik mij de komende weken zal bezighouden.

Een minpuntje, dat misschien zeer persoonlijk is: het scherm aanraken voelt aan alsof je over glas wrijft. Ik kan me voorstellen dat je huid begint te irriteren als je lange tijd multitoucht. Daarbij vergeleken heeft Microsoft Surface een aangenamer touch-gevoel, maar wel een minder aangenaam prijskaartje.

Om te besluiten: heb je Windows 7 en ben je op zoek naar een betaalbaar scherm: aarzel niet om de IIyama ProLite T2250MTS te kopen.  Voor een paar euro’s meer dan een gewoon scherm heb je een multi-touch scherm.

Tags: , , , , ,
Rubriek: Getest, Multitouch

1 reactie op “IIyama Multitouch scherm getest”

  1. Inferis schreef:

    En de lamme arm van de hele tijd tegen uw scherm te duwen, is die gratis?

    Ik zie het nut niet zo in van die multitouch schermen. Handig is toch anders?
    Al valt er voor uw punt dat het een goeiekoper alternatief is dan een Surface wel iets te zeggen – om te ontwikkelen.

Laat een reactie achter