WPF4 Beta 2 (Preview)TouchDown bug

Werkend met de Touch Events van WPF4 Beta 2, kwam ik op een vervelend bugje. Blijkbaar worden de TouchDown en PreviewTouchDown events pas afgevuurd net vóór TouchUp en PreviewTouchUp. Dit is niet alleen zo bij je eigen EventHandlers, maar ook het default gedrag van bv. Buttons.

En toch, toch had ik het al zien werken.

Via Szymon Kobalczyk’s Blog kwam ik op de IsManipulationEnabled property.  Normaal gezien gebruik ik deze alleen in combinatie met de Manipulation events (Delta, Starting, …).

Het komt er hier op neer: als je IsManipulationEnabled op true zet, dan komen de TouchDown en PreviewTouchDown events wél goed door.

Maar ik vond nog meer. Het volstaat om de property aan en vervolgens weer af te zetten opdat de events zouden doorkomen.

Je kan het zelf uitproberen. Bij (Preview)TouchDown van de Border controls, wordt de rand dikker getekend.

Download Source code

Tags: , , ,
Rubriek: Getest, Multitouch, WPF

1 reactie op “WPF4 Beta 2 (Preview)TouchDown bug”

  1. René schreef:

    Ik heb met WPF hetzelfde probleem, ik kan maar geen manier vinden om een touch event te genereren als iemand de vinger op het scherm legt, hij reageert altijd pas als ik de vinger weer van het scherm haal, of over het scherm beweeg.

    Helaas lukt het me ook niet om met isManipulationEnabled dit werkend te krijgen, ook niet met deze source code. Dus ik heb het idee dat het ergens anders aan ligt.

Laat een reactie achter